nieuws

april 2020
uitgave Patrick het tweede kinderboek dat uitkomt speciaal voor de Maand van de Filosofie geschreven door Annelies Verbeke, met een interessant thema: wat is waarheid? Kan iets wat je verzint, waar zijn?

Dit is toch heus waar een omslag voor een filosofieboek!

maart 2020
Wilde bijen parade : een vrolijk kinderboek over het belang van wilde bijen met kleurrijke platen van 40 illustratoren. Ik ben één van hen, heb dus een beschieden aandeel, maar dit project is bijzonder omdat het een initiatief is van enkele illustratoren Laura Surentu en Marieke van Middelkoop. De uitgave wordt verzorgd door KNNV Uitgeverij -in samenwerking met de Bijenstichting, en bijenexperts Pieter van Breugel (jaja zo heet hij echt, zijn naamgenoot maakte in de 16e eeuw al een prachtige tekening van imkers…) en Arjen Strijkstra

Juni 2020
Expositie voor 6-8 weken in Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345 (Museumpark), 3015 AA Rotterdam, (onder voorbehoud) vanaf 1 juni 2020

28 september 2019
live tekenen tijdens de Kindernacht van de Poëzie in Tivoli Vredenburg.
Voor alle poëziefans van 6 jaar en ouder! Na het succes van de eerste twee edities vindt de Kindernacht dit jaar alweer voor de derde keer plaats. De Kindernacht is op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht op zaterdag 28 september. Het thema ‘Reis mee’ staat centraal deze middag.

2 juni 2019
Decorillustraties bij een dansvoorstelling van dansschool Base4Dance, in de Deventer Schouwburg.

19 april 2019
Piano beschilderen met deelnemers van het Groninger Pianofestival i.s.m. Stichting Piamore

maart 2019
uitgave van Mijn broer en ik van Abdelkader Benali met illustraties van mijn hand.
Mijn broer en ik is het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie. Abdelkader Benali schreef een spannend verhaal dat aan het denken zet. Wat is in deze tijd van techniek en robots nog het verschil tussen echt en onecht?

3 februari en 31 maart 2019
Live tekenen bij PARAULA, een bijzondere serie eenmalige concerten in Splendor, Amsterdam, waarin muziek en taal, voordracht en improvisatie zich vermengen. Jeannine Valeriano, Maarten Ornstein en Manja Topper verwelkomen iedere editie geestverwanten uit de muziek- en de toneelwereld.

26 januari 2019
Presentatie van het boek Balkan Blues in de Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18. De boekpresentatie wordt georganiseerd door Stichting Elma in samenwerking met de Bibliotheek Deventer.

In ‘Balkan blues’ vertelt Samir Maglajlic het verhaal van vier mensen die geraakt zijn door het oorlogsgeweld in Bosnië. Amela Hadjimejlic, Mirsad Catic, Nick Teunissen en Samir Maglajlic zijn door onzichtbare draden met elkaar verbonden. Het zijn waargebeurde verhalen. De Bosnische hoofdstad Sarajevo verbindt de hoofdpersonen.

omslag van Balkan Blues boek

augustus 2018
Uitgave van Wit als een Wat van Robbert-Jan Henkes met veel illustraties.
Knotsgekke gedichten, rijmende raadsels, zachte slaapliedjes, kakofonische klankdichten, filosofische verzen en nog heel veel meer versjes en gedichten zijn verzameld in deze dikke bundel voor alle leeftijden. Een feest om te lezen en vooral ook voor te lezen, en ideaal om jonge lezers enthousiast te maken voor het spelen met rijm en klank en er dronken van taal van te worden.

1 juli 2018
live tekenen bij dansvoorstelling Base4Dance in de Schouwburg Deventer