live tekenen

De magie van het tekenen

Ik teken graag live. De spanning van het erop of eronder, het improviseren, de directe reacties van het publiek: als tekenaar is het heel bijzonder om ook af en toe podiumkunstenaar te zijn!
Ik teken bijvoorbeeld elk jaar live tijdens het Dickens Festijn in Deventer met oostindische inkt en kroontjespen, maar ook tijdens concerten in het kader van Fresh Notes in Spring (met het Taurida Orkest uit Sint Petersburg), bij een optreden van Theater Onbeperkt, bij verhalenvertellers, bij een dansoptreden van dansschool Base4Dance of tijdens een pianomarathon in Leeuwenkuil kunstencentrum in Deventer.

Soms teken ik geblinddoekt een afbeeling van Grijze Tijger in een zaal vol kleine kinderen. Dan hoor je hoe stil het wordt als de stift het papier raakt.

De magie van het tekenen is niet alleen voelbaar wanneer ik geblinddoekt teken. Ook als ik op een tablet teken dat direct geprojecteerd wordt op een groot scherm, bijvoorbeeld tijdens het voorlezen van een verhaal, het gezang van een koor of een theatervoorstelling…

Een improvisatietheatervoorstelling van Paraula in Splendor, Amsterdam feb 2019 https://youtu.be/bms-YapBof8, of tijdens de Kindernacht van de Poëzie in september 2019 in Tivoli Vredenburg.

%d bloggers liken dit: