kinderboeken

Voor alle leeftijden!

Samen met auteur Margreet Strijbosch heb ik boeken gemaakt voor kinderen van klein tot groot. Onze helden zijn Japie Apekop en MatrozeKoos, Grijze Tijger en juffrouw Bril, meester Nijl en Max en Masja in de Witte Dolfijnenbaai.

Tjoeke Tjoeke Boem is een prentenboek voor de allerkleinsten, waarin ook de tekst op een speelse manier is vormgegeven, zodat de woorden als het ware deel uitmaken van de tekeningen.
De illustraties voor Japie Apekop en MatrozeKoos bestaan uit miniatuurschilderijen. Japie wil gaan logeren bij zijn oma, die op een ander apeneiland woont. MatrozeKoos brengt hem daar naar toe, en onderweg beleven ze van alles!Grijze Tijger is een held voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. In zijn boeken speelt de tekst een grotere rol. In deel 1 leert Grijze Tijger zwemmen, in het tweede boek is hij jarig, en in het derde leert hij schrijven. ‘Schrijven is eigenlijk ook een soort tekenen’, zegt Grijze Tijger in het boek.


Het Geheim van de Witte Dolfijn schreef Margreet na een verblijf op de Solovetski-eilanden in de Witte Zee bij Rusland. Ik was er niet bij, maar aan de hand van de foto’s maakte ik tientallen pentekeningen. In de Russische versie van het boek moest één tekening wijken – die van de orthodoxe priester die zwaait met een bijl. Zou dat te zeer uit het leven zijn gegrepen?


Het Emotiewerkboek Ik (b)& Emotie is voor kinderen uit groep 7 en 8. Een inkijkexemplaar van dit boek sluit aan bij de kerndoelen voor de oudste kinderen op de basisschool, kan besteld worden via cmichels@ziggo.nl : wij drukken het on demand.
Het boek is veel meer dan tekst, plaatjes en de stripfiguren Ellert en Brammert, die emoties demonstreren. Via de linkjes in de docentenhandleiding en het digibord kun je de leerlingen emoties laten zien, horen en voelen.

Ik (b)en emotie: een werkboek met teksten, vragen en spelletjes

Met auteur Pauline Michgelsen illustreerde ik twee boeken, over twee landen die ik goed ken: Russische Raadsels en Reis door…Frankrijk.

verder werkte ik voor andere schrijvers: o.a. Monique van de Zanden, Robbert-Jan Henkes en Abdelkader Benali


illustraties voor kunst en bedrijf

Improvisaties


boeken voor volwassenen
%d bloggers liken dit: