kunsteducatie

Goed voor de sfeer in de klas & voor het brein


Creatief werken is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen; ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden, waardoor hun zelfvertrouwen groeit, ze leren creatief denken, werken samen en ontdekken spelenderwijs nieuwe werelden. Wetenschapsjournalist en auteur Mark Mieras: “Kunst is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen.” Beter gezegd: in kunstlessen werken niet alleen de leerlingen onderling samen, maar ook beide hersenhelften van elk kind individueel worden geactiveerd tot samenwerking. Dit leidt volgens wetenschappers tot een betere ontwikkeling van de hersenen.

Docent Beeldend en illustrator Charles Michels geeft lessen en workshops beeldend en nieuwe media (schilderen, tekenen, mozaïek, handvaardighid en animatiefilms) voor particulieren in Deventer, Apeldoorn, Raalte en Rijssen, en binnen het onderwijs aan leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Samen met kinderboeken schrijver Margreet Strijbosch geeft hij ook workshops en voorstellingen, met als uitgangspunt de boeken van Grijze Tijger, Japie Apekop, van Het Geheim van de Witte Dolfijn, of het illustreren op zich.

Hij woont in Deventer, maar werkt ook op andere plekken in Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland, of waar dan ook!

Aanbod particulieren 

Aanbod scholen 

Voorstellingen scholen / bibliotheken

facebook SchilderlesTekenlessen

Meer weten? Mail: cmichels@ziggo.nl of bel 06 1615 0502


 

 

©Charles Michels 2012