kinderboeken

 

Voor alle leeftijden!

Samen met auteur Margreet Strijbosch heb ik acht boeken gemaakt voor kinderen van klein tot groot. Onze helden zijn Japie Apekop en MatrozeKoos, Grijze Tijger en juffrouw Bril, meester Nijl en Max en Masja in de Witte Dolfijnenbaai.

Tjoeke Tjoeke Boem is een prentenboek voor de allerkleinsten, waarin ook de tekst op een speelse manier is vormgegeven, zodat de woorden als het ware deel uitmaken van de tekeningen. De illustraties voor Japie Apekop bestaan uit miniatuurschilderijen, waaraan ik bijna een jaar heb gewerkt. Deze opperste concentratie leidde onder meer tot de populaire poster 'In het maanlicht'.

Grijze Tijger is een held voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. In zijn boeken speelt de tekst een grotere rol. In deel 1 leert Grijze Tijger zwemmen, in het tweede boek is hij jarig, en in het derde leert hij schrijven. 'Schrijven is eigenlijk ook een soort tekenen', zegt Grijze Tijger in het boek.

Het Geheim van de Witte Dolfijn schreef Margreet na een verblijf op de Solovetski-eilanden in de Witte Zee bij Rusland. Ik was er niet bij, maar aan de hand van de foto's maakte ik tientallen pentekeningen. In de Russische versie van het boek moest één tekening wijken - die van de orthodoxe priester die zwaait met een bijl. Zou dat te zeer uit het leven zijn gegrepen?

Ten slotte is er nog het Emotiewerkboek Ik (b)& Emotievoor kinderen uit groep 7 en 8. Dit nieuwste boek, dat aansluit bij de kerndoelen voor de oudste kinderen op de basisschool, kan ook besteld worden via info@charlesmichels.nl .Wij drukken het on demand. Het boek is veel meer dan tekst, plaatjes en de stripfiguren Ellert en Brammert, die emoties demonstreren. Via de linkjes in de docentenhandleiding en het digibord kun je de leerlingen emoties laten zien, horen en voelen.

 ©Charles Michels 2012